ILMAINEN TOIMITUS KAIKILLE YLI 50€ TILAUKSILLE!

Toimituspolitiikka

Toimitustiedot

Kaikki tilaukset valmistellaan ja lähetetään 24-48 tunnin kuluessa tiimimme toimesta (viikonloppuja ja juhlapyhiä lukuun ottamatta).

Olohuoneen Matto takaa toimituksen Eurooppaan ja laajemmin koko maailmaan.

Jokaisen tilauksen yhteydessä saat vahvistussähköpostin ja toisen sähköpostin, joka sisältää toimitusvahvistuksen ja tilauksen seurantanumeron.

Vilkkaina aikoina tilauksen valmistelu voi kestää 72 tuntia tai 3 työpäivää.

Rahdinkuljettajan valinta ja hinta voivat vaihdella painon, määrän, tuotteiden saatavuuden ja korin määrän sekä lähetysmaan mukaan.

Toimitusmenetelmämme

- Standardipaketilla (kotiinkuljetus, noutopiste, postitoimisto, 10-20 työpäivää).

Jotkin tilaukset voivat olla sidoksissa useisiin toimittajiin, jolloin tuotteet lähetetään erikseen.

Toimituskulut

Alle 50€ tilauksen toimituskulut ovat 4,90€, tämän summan ylittyessä toimituskulut perutaan. Olohuoneen Matto pidättää oikeuden muuttaa näitä kustannuksia lyhyeksi ajaksi tai peruuttaa ne. Tämä muutos ei edellytä mitään ilmoitusta sivuston asiakkaille.

Kolmas osapuoli ei voi missään tapauksessa vaatia ostohetkellä voimassa olleiden toimituskulujen palautusta. Toimituskustannuksia koskevat tiedot ilmoitetaan milloin tahansa sivuston minkä tahansa sivun yläosassa sekä tilausvahvistusvaiheessa.

Palautuskäytäntö

Vakuutuksemme kestää 14 päivää. Jos 14 päivää on kulunut siitä, kun olet vastaanottanut tilauksesi, emme valitettavasti voi tarjota sinulle hyvitystä tai vaihtoa.

Jotta tuote voidaan palauttaa, sen on oltava käyttämätön ja samassa kunnossa kuin se on vastaanotettu. Sen on myös oltava alkuperäispakkauksessa.

Tuotteet, joita ei voi palauttaa:

* Lahjakortit

Palauttaaksesi tuotteen sinun on esitettävä meille kuitti tai ostotodistus.

Älä palauta ostosta ennen kuin vahvistamme sen.

Tietyissä tilanteissa palautus myönnetään vain osittain: (tarvittaessa).

* Mikä tahansa tuote, joka ei ole alkuperäisessä kunnossaan, joka on vahingoittunut tai josta puuttuu osia syistä, jotka eivät johdu meidän virheestämme.

* Kaikki tuotteet, jotka palautetaan yli 30 päivää toimituksen jälkeen.

Vastaanotettu viallinen tuote (vialliset tuotteet)

Jos tilauksesi on toimitettu kokonaan tai osittain viallisena, voit palauttaa tai hyvittää kyseisen tuotteen tai kyseiset tuotteet. Lähetä meille viesti seuraavaan sähköpostiosoitteeseen: as************@cx*********.com ja liitä mukaan maksutosite (esimerkiksi kuvakaappaus tilauksen yhteydessä saadusta vahvistussähköpostista) sekä kuva kyseisistä tuotteista. Ilmoita viestissä myös, haluatko palauttaa vialliset tuotteet vai palautusta niiden hinnasta.

Tilauksen peruutus (tarvittaessa)

Useimmat tilaukset käsitellään 24 tunnin kuluessa ostopäivästä. Jos haluat peruuttaa tilauksesi mistä tahansa syystä, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen as************@cx*********.com.

Valtaosa varastossa olevista tuotteista käsitellään ja/tai lähetetään 24 tunnin kuluessa, joten sinun on ehdottomasti otettava meihin yhteyttä tänä aikana, jotta voimme yrittää peruuttaa tilauksesi ennen kuin se käsitellään ja/tai lähetetään.

Tilauksen peruutuspyyntöä ei voida ottaa huomioon, jos se on jo käsitelty.

Korvaus ja tosite (tarvittaessa)

  1. Vaihda tuote toiseen kokoon/väriin.

Vaihto on mahdollista vain saman koon ja/tai värin ja saman tyylin tuotteisiin. Eri tuotteen vaihtaminen ei ole ehdottomasti sallittua. Suosittelemme, että palautat alkuperäisen tuotteen hyvitystä varten ja teet sitten uuden tilauksen haluamastasi tuotteesta.

  1. Palautustiedot ja tositteet

Tilaukset, jotka vaihdetaan tai jotka palautetaan/vaihdetaan valmistajan vian vuoksi, eivät maksa palautusmaksua.

Vain maksettu lopullinen hinta (mahdollisen alennuksen jälkeen) palautetaan.

Alennuskoodeja tai arvoseteleitä ei voi myöntää uudelleen, eikä niitä palauteta.

Palautukset (tarvittaessa)

 

Kun olemme vastaanottaneet ja tarkastaneet palautetun tuotteen, lähetämme sinulle sähköpostiviestin, jossa vahvistamme, että olemme vastaanottaneet sen. Ilmoitamme sinulle myös päätöksestämme hyväksyä tai hylätä palautuspyyntösi.

Jos pyyntösi hyväksytään, palautus käsitellään ja hyvitys tehdään automaattisesti luottokortillesi tai alkuperäiselle maksutapallesi keskimäärin 5-10 päivän kuluessa.

Myöhästyneet tai puuttuvat palautukset (tarvittaessa)

Jos et ole vielä saanut palautusta, tarkista ensin pankkitilisi uudelleen.

Ota seuraavaksi yhteyttä luottokorttiyhtiöösi, sillä hyvityksen virallinen kirjaaminen voi viivästyä.

Ota sitten yhteyttä pankkiin. Palautuksen kirjaaminen kestää usein jonkin aikaa.

Jos et ole vieläkään saanut hyvitystä, kun olet suorittanut kaikki nämä vaiheet, ota yhteyttä osoitteeseen as************@cx*********.com.

Vaihdot (tarvittaessa)

Korvaamme tuotteen vain, jos se on viallinen tai vahingoittunut. Jos haluat vaihtaa sen samaan tuotteeseen, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen as************@cx*********.com.

Toimitus

Palauttaaksesi tuotteen sinun on lähetettävä se postitse sähköpostiosoitteeseen, jonka ilmoitamme sinulle sähköpostitse.

Olet itse vastuussa tuotteen palauttamisesta aiheutuvista toimituskuluista. Toimituskuluja ei palauteta. Jos saat hyvityksen, palautuksen toimituskulut vähennetään hyvityksestäsi.

Asuinpaikastasi riippuen vaihtotuotteesi vastaanottamiseen kuluva aika voi vaihdella.

Jos lähetät yli 75€ arvoisen lähetyksen, kannattaa harkita sellaisen kuljetuspalvelun käyttämistä, jonka avulla voit seurata lähetystä tai ostaa kuljetusvakuutuksen. Emme takaa, että saamme palauttamasi tuotteen.